loader

Δήλωση Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο σκοπός της παρούσας Δήλωσης Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι να εξηγήσει τον τρόπο και τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, στο πλαίσιο εγκατάστασης και χρήσης της εφαρμογής “My Health IQ”. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή την παρούσα δήλωση.

  1. Ποιος θα χρησιμοποιήσει τα Προσωπικά Δεδομένα σας

Η Generali Hellas ΑΑΕ θα χρησιμοποιήσει τα Προσωπικά Δεδομένα σας με την ιδιότητά της ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων (Data Controller). Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρακάτω διεύθυνση:

Ηλία Ηλιού 35-37 & Πυθέου

117 43 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2108096100

e-mail: info@generali.gr

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, εάν θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε δικαίωμά σας, ή να υποβάλετε κάποιο παράπονο αναφορικά με τα Προσωπικά Δεδομένα σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) μας είτε με επιστολή στη διεύθυνση της Generali με την ένδειξη Υπόψη Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων ή στο e-mail: dpo@generali.gr.

    1. Πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας

Η Generali θα επεξεργαστεί τα Προσωπικά σας Δεδομένα:

(α) που θα συλλέξει η ίδια κατά την εγγραφή σας στην Εφαρμογή My Health IQ και τη δημιουργία λογαριασμού Generali ID, και

(β) που θα λαμβάνει από την Πάροχο εταιρία Dacadoo AG, με σκοπό:

  • την παροχή προς εσάς άδειας χρήσης της Εφαρμογής και των παρεχόμενων μέσω αυτής υπηρεσιών,
  • την εκπλήρωση των όρων χρήσης της Εφαρμογής,
  • την εκτίμηση και τον υπολογισμό της έκπτωσης ή άλλων προνομίων που τυχόν δικαιούστε στο πλαίσιο του εκάστοτε ισχύοντος προγράμματος επιβράβευσης της Generali,
  • για να σας ενημερώσει για θέματα που αφορούν στην Εφαρμογή ή άλλα προϊόντα και  υπηρεσίες της Generali.

Η επεξεργασία αυτή θα γίνει μόνο με την προηγούμενη  ρητή συγκατάθεσή σας, που αποτελεί και τη νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. α’ και άρθρο 9 παρ. 2 στοιχ. α’ του ΓΚΠΔ)

Εκτός των ανωτέρω σκοπών εκπλήρωσης των όρων χρήσης της Εφαρμογής και παροχής των προνομίων, τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθούν, με σκοπό:

  • τη συμμόρφωση της Generali με υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, με δικαστικές αποφάσεις και με αιτήματα ή εντολές δημοσίων αρχών (άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. γ’ του ΓΚΠΔ),
  • τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων (άρθρο 9 παρ. 2 στοιχ. στ’ του ΓΚΠΔ).
  1. Ποια Προσωπικά Δεδομένα χρησιμοποιούμε

Θα επεξεργαστούμε μόνο Προσωπικά Δεδομένα που είναι απολύτως αναγκαία για τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς.

Συγκεκριμένα, η Generali θα επεξεργαστεί:

  • Τα στοιχεία ταυτοποίησής σας (ονοματεπώνυμο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, κλπ.).
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail, κλπ.).
  • Tη εξατομικευμένη βαθμολογία (Σκορ Υγείας), τους συλλεγέντες πόντους και την ημερομηνία τελευταίας χρήσης της Εφαρμογής.

Αντίστοιχα, η Πάροχος εταιρία θα επεξεργαστεί τα Προσωπικά Δεδομένα τα οποία:

(α) εισάγει υποχρεωτικά ο χρήστης κατά το στάδιο δημιουργίας του λογαριασμού του στην Εφαρμογή:

  • όνομα προφίλ, ηλικία, φύλο, ύψος, βάρος, χώρα, πόλη

(β) εισάγει προαιρετικά ο χρήστης κατά τη διάρκεια χρήσης της Εφαρμογής:

  • κλινικά δεδομένα υγείας (παλμοί καρδιάς, πίεση αίματος),
  • δεδομένα που αφορούν συνήθειες και τρόπο ζωής (κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, επίπεδο στρες, συνήθειες ύπνου, διατροφή)
  • δεδομένα που αφορούν δραστηριότητες εκγύμνασης και σωματικής άσκησης

(γ) επιλέξει ο χρήστης να εισαχθούν στην Εφαρμογή, όπως δεδομένα που συλλέγονται από συσκευές παρακολούθησης φυσικής δραστηριότητας τρίτων κατασκευαστών, εάν συνδέσει τον λογαριασμό του στην Εφαρμογή με τον λογαριασμό του σε μία τέτοια συσκευή.

(δ) συλλέγει αυτόματα η Εφαρμογή και τα οποία διαβιβάζονται απευθείας και αποθηκεύονται στους διακομιστές της:

  • Δεδομένα συσκευής κινητού τηλεφώνου και δεδομένα χρήσης wifi, τύπος και έκδοση προγράμματος περιήγησης, διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου, τεχνικά δεδομένα (όπως crash reports)
  • Δεδομένα ημερομηνίας και ώρας εισόδου στην Εφαρμογή και δεδομένα ημερομηνίας και ώρας ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης GPS
  • Δεδομένα τοποθεσίας (GPS)

Κατά τη χρήση της Εφαρμογής θα αποθηκευτούν επίσης cookies στη συσκευή που χρησιμοποιείται από τον χρήστη.

Στα Προσωπικά αυτά Δεδομένα δεν έχει πρόσβαση η Generali.

  1. Με ποιον μοιραζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας

Θα μοιραστούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας με την Dacadoo AG, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες για λογαριασμό της Generali. Σημειώνεται ότι δεν θα διαβιβάσουμε στην Dacadoo AG τα στοιχεία ταυτοποίησής σας, αλλά μόνο έναν ψευδωνυμοποιημένο μοναδικό κωδικό για κάθε χρήστη, ο οποίος έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την Εφαρμογή και μία πλασματική διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου.  Επίσης, κατά την αποδοχή των Όρων και Προϋποθέσεων χρήσης της Εφαρμογής,  ο χρήστης ενημερώνεται  και δεσμεύεται να μην γνωστοποιήσει στην Dacadoo AG ή σε άλλους χρήστες της Εφαρμογής προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησής του. Κατά συνέπεια, η Dacadoo AG δεν έχει δυνατότητα αντιστοίχισης των Προσωπικών Δεδομένων του κάθε χρήστη που συλλέγονται μέσω της Εφαρμογής με την ταυτότητα αυτού.

Μπορεί, επίσης, να μοιραστούμε Προσωπικά σας Δεδομένα με την έδρα ή  άλλες εταιρίες του Ομίλου Generali. Η Generali έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε κάθε φορά να διαβιβάζονται μόνο τα απολύτως αναγκαία δεδομένα και να εξασφαλίζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας.

Η Generali δεν πρόκειται να αποκαλύψει με οποιονδήποτε τρόπο τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος, το οποίο δε σχετίζεται με την εκπλήρωση των όρων χρήσης της Εφαρμογής και την παροχή των προβλεπόμενων υπηρεσιών, εκτός εάν αυτό απαιτείται από τη νομοθεσία ή από νόμιμο αίτημα ή εντολή δημόσιας αρχής. Η Generali δεν πρόκειται να διαβιβάσει κανένα Προσωπικό σας Δεδομένο σε τρίτους για χρήση σε εμπορικές προωθητικές ενέργειες, χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή σας.

  1. Γιατί απαιτείται η συλλογή και επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας

Η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας είναι αναγκαία για την παροχή των υπηρεσιών που προβλέπονται στους Όρους και Προϋποθέσεις της χρήσης της Εφαρμογής.  Εάν δεν παράσχετε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, δυστυχώς, η Generali δεν δύναται να προβεί στην παροχή των υπηρεσιών.

  1. Τα δικαιώματά σας αναφορικά με τα Προσωπικά Δεδομένα

Μπορείτε να ασκήσετε τα ακόλουθα δικαιώματα αναφορικά με τα Προσωπικά Δεδομένα σας: Πρόσβασης, Διόρθωσης, Φορητότητας, και, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, Διαγραφής, Περιορισμού και Εναντίωσης.

Μπορείτε, επίσης, ανά πάσα στιγμή, να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση που έχετε παράσχει για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας πριν την ανάκλησή της.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις προϋποθέσεις άσκησης των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Generali (www.generali.gr). Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μέσω της ιστοσελίδας μας ή, εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στο dpo@generali.gr για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία. Η αίτηση άσκησης των δικαιωμάτων είναι δωρεάν, εκτός εάν το αίτημα είναι προφανώς αβάσιμο ή υπερβολικό.

  1. Πως μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, www.dpa.gr.

  1. Για πόσο καιρό διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τη Generali κατά τη δημιουργία λογαριασμού Generali ID διατηρούνται για το ίδιο χρονικό διάστημα που διατηρούνται και τα λοιπά προσωπικά δεδομένα του χρήστη, στο πλαίσιο ισχύουσας ασφαλιστικής σύμβασης, δηλαδή, έως και για 20 έτη μετά την ημερομηνία λήξης ή ακύρωσης αυτής. Τα δεδομένα που διαβιβάζονται στη Generali από την Πάροχο εταιρία (εξατομικευμένη βαθμολογία και συλλεγέντες πόντοι) τηρούνται για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσής τους. Το τελευταίο καταχωρημένο Σκορ και ο τελευταίος καταχωρημένος αριθμός των πόντων, σε περίπτωση ακύρωσης ή λήξης του ασφαλιστηρίου, τηρούνται έως και για 20 έτη μετά την ημερομηνία λήξης ή ακύρωσης, σύμφωνα με τη σχετική Πολιτική της Generali και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΑΕΕ.

  1. Αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ

Για τον υπολογισμό της εξατομικευμένης Βαθμολογίας Υγείας, η Πάροχος εταιρία θα προβεί σε ανάλυση με αυτοματοποιημένα μέσα και σε κατάρτιση προφίλ λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που συλλέγονται στην Εφαρμογή και αφορούν: (α)  τη σωματική κατάσταση (β) τη νοητική κατάσταση και (γ) τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του χρήστη της Εφαρμογής. Η συγκεκριμένη αυτοματοποιημένη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση αλγορίθμων, βασίζεται σε πολυπληθή κλινικά δεδομένα, στατιστικές αναλύσεις και μοντέλα τα οποία έχει αναπτύξει η Πάροχος εταιρία.

Η επεξεργασία αυτή βασίζεται στη ρητή συγκατάθεσή σας και εφαρμόζονται κατάλληλα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων σας.  Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε αυτήν την επεξεργασία, θα πρέπει να σταματήσετε τη χρήση της Εφαρμογής, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι μία προαιρετική παροχή της Generali προς εσάς και η μη χρήση αυτής δε έχει οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στο ασφαλιστήριό σας, στα ασφάλιστρα που καταβάλλετε ή στην αξιολόγηση αίτησης ασφάλισης που τυχόν έχετε υποβάλει ή θα υποβάλλετε στο μέλλον.