loader
Τα καλύτερα μαθήματα γυμναστικής για την υγεία σας

Τα καλύτερα μαθήματα γυμναστικής για την υγεία σας

Τα καλύτερα μαθήματα γυμναστικής για την υγεία σας

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Τ

ον χειμώνα, όταν ο καιρός είναι άσχημος, οι περισσότεροι από εμάς εγκαταλείπουμε το πρόγραμμα άσκησής μας.

Η μακροχρόνια τήρηση ενός προγράμματος φυσικής άσκησης, ωστόσο, είναι ο μόνος αυθεντικός και βιώσιμος τρόπος να δώσετε μια ώθηση στο σκορ υγείας σας και να τη βελτιώσετε.

Για παράδειγμα, η απότομη πτώση της θερμοκρασίας δεν επηρεάζει τους πεπειραμένους δρομείς. Απλά αναγκάζονται να φορέσουν κάτι παραπάνω όταν πηγαίνουν για τρέξιμο.
Μερικοί δρομείς απολαμβάνουν το τρέξιμο τον χειμώνα, σε σύγκριση με το καλοκαίρι, καθώς δεν ζεσταίνονται και δεν ιδρώνουν τόσο πολύ.

Όσοι, όμως, έχουν μόλις αρχίσει να συνηθίζουν το τρέξιμο ή το γυμναστήριο μπορεί να αποθαρρυνθούν από την απότομη καιρική μεταβολή και να σταματήσουν. Αν κι εσείς αισθάνεστε έτσι, ίσως τα μαθήματα γυμναστικής είναι μια καλή λύση.

Ανάλογα με το ποιο μάθημα επιλέγετε, προσφέρουν ζέστη και άνεση, αλλά και εξαιρετική προπόνηση για ολόκληρο το σώμα. Το καλό με τα μαθήματα γυμναστικής είναι πόσο πολλά υπάρχουν. Έτσι μπορείτε να βρείτε εκείνο που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά σας και ασκεί τα μέρη του σώματος που θέλετε. Ποιο θα πρέπει να διαλέξετε;
Επιλέξαμε μερικά από τα δημοφιλέστερα μαθήματα γυμναστικής των χρηστών του My Health IQ.

Yoga
Εδώ και πολλά χρόνια, η γιόγκα είναι η αγαπημένη άσκηση για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Αυτή η αρχαία μορφή άσκησης όχι μόνο ενδυναμώνει όλες τις ομάδες μυών του σώματος, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει στον χειρισμό του στρες και του άγχους, σε ένα καλύτερο πρόγραμμα ύπνου και καλύτερη ψυχική υγεία.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν τη γιόγκα ένα εξαιρετικό μάθημα, καθώς μπορεί να δώσει ώθηση σε όλα τα στοιχεία του σκορ υγείας σας και να σας βοηθήσει να κάνετε τον τρόπο ζωής σας πιο υγιεινό μακροπρόθεσμα.

Bokwa
Για όσους ψάχνουν για ένα κάπως διαφορετικό μάθημα γυμναστικής, το bokwa ίσως να είναι η τέλεια λύση. Το bokwa είναι ένα είδος άσκησης που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι, ακόμα και όσοι δεν ξέρουν να χορεύουν, καθώς δεν χρειάζεται να μετράτε τα βήματά σας.

Ο διασκεδαστικός συνδυασμός χορού και άσκησης μπορεί να δώσει το κίνητρο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και σωματότυπου να συμμετάσχουν, ειδικά καθώς καίει μέχρι και 1.200 θερμίδες ανά συνεδρία.

Εντατικό Πρόγραμμα Άσκησης (Boot Camp)
Ορισμένοι ίσως θέλουν νέες προκλήσεις. Ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης (Boot Camp) μπορεί να είναι αυτό που ζητούν. Αυτός ο στρατιωτικός τρόπος προσέγγισης της άσκησης μπορεί να είναι η ξαφνική ώθηση που πολλοί από εμάς ψάχνουμε όταν θέλουμε να βελτιώσουμε το σκορ υγείας μας και την υγεία μας γενικότερα. Προσφέρει πλήρη προπόνηση και την ευκαιρία άσκησης ως μέλος μιας ομάδας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κίνητρο.

Boxercise
Για όσους θέλουν το λυγερό και λεπτό κορμί ενός πυγμάχου, χωρίς το αίμα, ίσως θα πρέπει να εξερευνήσουν το κοντινότερο μάθημα boxercise. Αυτό το πρόγραμμα άσκησης προσφέρει όλη τη σωματική άσκηση της πυγμαχίας, χωρίς αντίπαλο. Έτσι ασκείτε τις περιοχές-κλειδιά του σώματός σας, με αποτέλεσμα ορατή αλλαγή στην εμφάνιση και τη σιλουέτα σας.

Μαθήματα στο νερό
Όσοι δυσκολεύονται να ασκηθούν λόγω υπερβολικού βάρους ή αδύναμων αρθρώσεων επωφελούνται πραγματικά από την άσκηση στο νερό. Υπάρχουν πολλοί τύποι μαθημάτων στο νερό, από ομάδες κολύμβησης και αεροβική άσκηση στο νερό μέχρι μαθήματα Zumba. Το νερό προσφέρει υποστήριξη στους μυς και στις αρθρώσεις σας. Έτσι μπορείτε να προπονηθείτε χωρίς καταπόνηση του σώματός σας.

Κατεβάστε το My Health IQ

Ζήστε έξυπνα, ζήστε καλύτερα!