loader
Ορεινό Τρέξιμο: Η αθλητική περιπέτεια του Γκάμπριελ στα βουνά

Ορεινό Τρέξιμο: Η αθλητική περιπέτεια του Γκάμπριελ στα βουνά

Ορεινό Τρέξιμο: Η αθλητική περιπέτεια του Γκάμπριελ στα βουνά

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ: Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

Ένα πρωί, πριν από περίπου έναν χρόνο, αποφάσισα να αλλάξω την καθημερινή μου ρουτίνα και να αρχίσω να κάνω περισσότερα σπορ. Η ιδέα ήταν να ανακαλύψω νέους ορίζοντες, να εξερευνήσω διαφορετικά μονοπάτια που θα με οδηγούσαν σε βουνά και θαύματα της φύσης.
Αλλά πώς να σκαρφαλώσω σε βουνά και να ανακαλύψω τους κρυμμένους θησαυρούς τους χωρίς τις διάσημες μαγικές μπότες;

Μου πήρε μερικές μέρες για να λύσω αυτόν τον γρίφο...
Η απάντηση ήταν μία: ορεινό τρέξιμο!

Είχα μόλις βρει το κλειδί σε έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας, γεμάτο εντυπωσιακές τοποθεσίες και ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, απρόσιτες σε μηχανές και αυτοκίνητα. Τα πόδια μου θα ήταν το μόνο μέσο μεταφοράς.

Ήμουν έτοιμος να αρχίσω το τρέξιμο, χωρίς να κυνηγάω πλέον τον χρόνο, σε μονοπάτια πολύ μακριά από την άσφαλτο.

Πιθανότατα θα μου πείτε:
«Γιατί να μην κάνεις απλώς πεζοπορία;»

Αφού ήθελα να δω τοπία και να ακολουθήσω όλες τις διαδρομές χωρίς να χρειάζεται να στήσω σκηνή, το ορεινό τρέξιμο ήταν ο μόνος τρόπος για να καλύψω μεγάλες αποστάσεις σε λιγότερο χρόνο.
Είναι ωραίο να ονειρεύεται κανείς, αλλά ήξερα ότι τα όνειρά μου δεν θα κρατούσαν πολύ, αν δεν χρησιμοποιούσα όλα τα μέσα που είχα στη διάθεσή μου. Άπειρος σε αυτόν τον τομέα, με ένα σώμα αρκετά συνηθισμένο να κάθεται σε μια μαλακή καρέκλα υπολογιστή, αυτό που χρειαζόμουν ήταν μια ομαλή μετάβαση.

Οπότε επικοινώνησα με έναν coach που αγαπά το ορεινό τρέξιμο, ο οποίος με μύησε σε αυτό το άθλημα χάρη σε ένα καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων και ατομική παρακολούθηση, ώστε να γίνουν όλα σωστά και χωρίς τραυματισμούς.
Σε ευχαριστώ, Κριστόφ Μαλαρντέ!

Η τακτική άσκηση και η επιμονή είναι καλά στοιχεία, αλλά μόνο αν συνοδεύονται από κατάλληλη διατροφή.Επομένως, ζήτησα και τη βοήθεια ενός διαιτολόγου/αθλητικού διατροφολόγου.
Έπρεπε να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες και να προσαρμόσω τον τρόπο ζωής μου σε αυτό το σπορ αντοχής.
Σε ευχαριστώ, Νικολά Ομπινό!

Επιπλέον, επέλεξα κάποιες εφαρμογές που με συνόδευσαν στην αθλητική μου προσπάθεια.
Η εφαρμογή Strava μου επιτρέπει να ρίχνω μια ματιά σε προπονήσεις, μονοπάτια, μηνιαίες προκλήσεις και στην ενθάρρυνση που μου δίνουν οι followers. Το dacadoo διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που με παρακινούν καθημερινά και μου επιτρέπουν να ακολουθώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να ασκούμαι τακτικά.

Χάρη στο Σκορ Υγείας, μπορώ να έχω μια αντικειμενική εικόνα της ποιότητας της ζωής μου και των μικρών πραγμάτων που μπορούν να βελτιωθούν. Είναι πολύ απλό να χρησιμοποιώ καθημερινά το My Health IQ. Αφού καταγράψω την προπόνησή μου με το ρολόι Suunto, το dacadoo συγχρονίζει αυτόματα τα δεδομένα μέσω του Movescount και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες μεταφέρονται αυτόματα στην εφαρμογή My Health IQ.

Με αυτό τον τρόπο μπορώ να βλέπω τις καταγραφές μου και το ιστορικό των προπονήσεών μου στο χρονολόγιο της εφαρμογής. Εισαγάγω χειροκίνητα τα βήματα και τον ύπνο. Έτσι, χρησιμοποιώ το dacadoo ως ατζέντα: μου επιτρέπει να παρακολουθώ τις καθημερινές μου δραστηριότητες και, χάρη στο Σκορ Υγείας, με βοηθά να καταγράφω τον τρόπο ζωής μου.

Για να διατηρήσω μια υψηλή βαθμολογία, χρειάζομαι μια ισορροπημένη ζωή όσον αφορά το φαγητό, την άσκηση, τον ύπνο, τη διαχείριση του στρες, κ.λπ. Περιμένετε όμως, δεν τελείωσα: υπάρχει ημερολόγιο προπονήσεων, ακόμα και μικρές διασκεδαστικές προκλήσεις που οργανώνονται από την ομάδα του My Health IQ.

Για παράδειγμα, στην τελευταία, τον Δεκέμβριο του 2015, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούσαν να καταγράψουν διάφορες δραστηριότητες με στόχο να κάψουν τις περισσότερες θερμίδες (MET h).
Κατάφερα να βγω δεύτερος και το βραβείο μου ήταν μια ζυγαριά Withings.
Δεν είναι ωραία αυτή η εφαρμογή;

Για να επιστρέψω στο ορεινό τρέξιμο... Έχω αρχίσει λοιπόν το ορεινό τρέξιμο εδώ και έναν χρόνο περίπου. Δεν έχω βρει ακόμα τις μαγικές μου μπότες, αλλά έχω απολαύσει κάποια ταξίδια, υπέροχες τοποθεσίες και περιπέτειες.

Περίληψη του τι έκανα το 2015:
1860 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος, 50300 μέτρα ανάβασης ή κατάβασης σε 182 ώρες.

Και για λίγη ποικιλία:
1200 χιλιόμετρα ποδηλασία, 16400 μέτρα ανάβασης ή κατάβασης σε 61 ώρες.
Γκαμπριέλ Σουλέιρ, 34 ετών, Γάλλος
Σας παρουσιάζω κάποιες από τις περιπέτειές μου:
21{1> <1}Ιουνίου 2015: Traces of Laudun (20,5 χιλιόμετρα). 4η θέση και 1ος στην κατηγορία μου: Είμαι χαρούμενος με το καλό αποτέλεσμα που πέτυχα στους αγαπημένους μου λόφους. Η καλή γνώση του εδάφους βοηθάει. {2} 21{3> <3}Ιουλίου 2015: αγώνας 42,4 χιλιομέτρων. Πρώτη φορά ξεπέρασα τα 30 χιλιόμετρα και το κατάφερα στο Vercors! {4} 13{5> <5}Δεκεμβρίου 2015: Hivernatrail (19 χιλιόμετρα) Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα!

Κατεβάστε το My Health IQ

Ζήστε έξυπνα, ζήστε καλύτερα!