loader
Fitness gadgets για να απογειώσετε τη προπόνησή σας

Fitness gadgets για να απογειώσετε τη προπόνησή σας

Fitness gadgets για να απογειώσετε τη προπόνησή σας

FITNESS GADGETS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΑΣ

Ζ

ούμε στον κόσμο της τεχνολογίας. Πριν από είκοσι χρόνια, οι καλύτεροι υπολογιστές της αγοράς θα ήταν πολύ λιγότερο εντυπωσιακοί σε σύγκριση με το κινητό που έχετε στην τσέπη σας, για παράδειγμα.

Μπορούμε να επικοινωνήσουμε αστραπιαία με οποιονδήποτε στον κόσμο χάρη στο διαδίκτυο, ενώ συνεχώς επιτυγχάνονται νέες καινοτομίες. Επομένως, πώς όλα αυτά σχετίζονται με την υγεία σας; Όπως και για τις περισσότερες πτυχές της ζωής μας, η τεχνολογία μπορεί να κάνει τις προπονήσεις σας πολύ πιο εύκολες.

Πιθανόν να χρησιμοποιείτε ήδη το smartphone σας για να ακούτε μουσική ενώ ασκείστε, ή ίσως το smartwatch σας για να καταγράφετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμα διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν gadgets τελευταίας τεχνολογίας

Προπονήσεις εικονικής πραγματικότητας
Τα τμήματα γυμναστικής αποτελούσαν πάντα μια δημοφιλή επιλογή για όσους επιθυμούσαν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Οι σαφείς οδηγίες και η δομημένη ροή λειτουργούν καλά για όσους δυσκολεύονται να διατηρούν το κίνητρό τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο ίδιο είδος άσκησης.

Ωστόσο, πρέπει να βρίσκεστε κοντά σε κάποιο γυμναστήριο με τμήματα που ταιριάζουν στις προσωπικές σας ανάγκες. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα στη σύγχρονη εποχή, χάρη στην εικονική πραγματικότητα.Υπάρχουν ήδη εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας σχεδιασμένες ειδικά για άσκηση, ωστόσο απαιτούν την προμήθεια ακριβού εξοπλισμού για να ξεκινήσετε.

Εναλλακτικά γιατί δεν δοκιμάζετε το Google Cardboard; Πρόκειται για ένα απλό σετ κεφαλής εικονικής πραγματικότητας που μπορείτε να κατασκευάσετε από χαρτόνι, προσαρμόζοντας στο εσωτερικό το κινητό σας ώστε να λειτουργεί ως οθόνη. Μπορείτε έτσι να φορτώσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης στο YouTube και να το προβάλλετε σε εικονική πραγματικότητα, χωρίς να χρειάζεται να στρέφετε το κεφάλι σας προς την οθόνη.

Θα μπορούσατε επίσης να προβάλετε ένα βίντεο με περιεχόμενο μια ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Γαλλίας, αν θέλετε να ξεχάσετε ότι στην πραγματικότητα βρίσκεστε σε ένα ποδήλατο γυμναστικής στο σαλόνι σας. Φυσικά, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν πρόκειται να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εικονική πραγματικότητα.

Προσέχετε τον περίγυρό σας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει γύρω σας κάτι στο οποίο μπορείτε να σκοντάψετε και να πέσετε. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη συσκευή εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με κάποιο μηχάνημα στατικής άσκησης, όπως ένα ποδήλατο, ώστε να είστε βέβαιοι ότι παραμένετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Εφαρμογές καταγραφής υγείας
Αν θέλετε να έχετε τον έλεγχο της φυσικής σας κατάστασης, όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε υπό έλεγχο το πρόγραμμα διατροφής και άσκησής σας, αλλά να διαπιστώσετε ότι οι συνήθειες ύπνου σας εμποδίζουν τη μείωση του βάρους σας και προκαλούν απώλεια ενέργειας.

Μόνο με την καταγραφή αυτών των λεπτομερειών μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις. Σε αυτόν τον τομέα μπορούν να σας βοηθήσουν εφαρμογές όπως το Μy Health IQ. Σας επιτρέπουν να καταγράφετε δεδομένα σχετικά με τη διατροφή σας, τις προπονήσεις και την καθημερινή σας ζωή ώστε να διαμορφώσετε μια γενικότερη εικόνα της υγείας σας.

Το Μy Health IQ υπολογίζει ακόμα κι ένα συνολικό σκορ υγείας συνδυάζοντας τα δεδομένα που αφορούν το σώμα, το πνεύμα και τον τρόπο ζωής σας. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε στις περιοχές στις οποίες μπορείτε να κάνετε σημαντική πρόοδο. Ίσως να χρειάζεται να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά, να πίνετε περισσότερο νερό, να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο καθημερινά στον διαλογισμό ή να πηγαίνετε για ύπνο μία ώρα νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τους τομείς της ζωής σας που απαιτούν βελτίωση. Επιπλέον, σας προσφέρουν μια εξαιρετική αίσθηση προόδου. Είναι εύκολο να αποθαρρυνθείτε σχετικά με την πορεία της φυσικής σας κατάστασης, καθώς μπορεί να περάσει κάποιος καιρός πριν παρατηρήσετε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η δυνατότητα να παρακολουθείτε την εξέλιξή σας -ειδικά σε σχέση με την κατάστασή σας όταν ξεκινήσατε- μπορεί να σας προσφέρει την κινητοποίηση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε.

Εξοπλισμός γυμναστηρίου προηγμένης τεχνολογίας
Ο αθλητικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε όταν γυμνάζεστε έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Αν θέλετε να πάτε τις προπονήσεις σας στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χρήση κάποιων gadgets προηγμένης τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, η Naboso Technology έχει δημιουργήσει ένα στρώμα yoga σχεδιασμένο για να στέλνει ερεθίσματα στα περιφερικά νεύρα των χεριών και των ποδιών σας. Αυτό βοηθά την ισορροπία και την σταθερότητά σας, προσφέροντάς σας πρόσθετη δύναμη σε κάθε θέση κατά την προπόνηση yoga σας. Αυτό σημαίνει ότι επωφελείστε περισσότερο από την πραγματική προπόνηση, αντί να χρειάζεται να εστιάζετε προκειμένου να παραμείνετε σε όρθια στάση.

Αν υποφέρετε από μυϊκούς πόνους στο κάτω μέρος των ποδιών, ειδικά μετά το τρέξιμο, μπορείτε να αγοράσετε το FireFly. Πρόκειται για μια μικρή ζώνη, που τοποθετείται πίσω από το γόνατο και προκαλεί μικρής έντασης ηλεκτροσόκ στο πόδι σας ώστε να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, γίνεται ταχύτερα αποκατάσταση μετά την άσκηση, επομένως νιώθετε καλύτερα και μπορείτε να προπονηθείτε ακόμα πιο σκληρά.

Υπάρχουν διαθέσιμες και πολλές άλλες επιλογές, από ζώνες για το στήθος που μετρούν με ακρίβεια τον καρδιακό σας ρυθμό, μέχρι έξυπνα παπούτσια που καταγράφουν τις προπονήσεις σας για εσάς. Ρίξτε μια ματιά και δείτε ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές σας που μπορεί να σας ωθήσουν σε νέα επίπεδα επιτυχίας.

Κατεβάστε το My Health IQ

Ζήστε έξυπνα, ζήστε καλύτερα!