loader
Δουλειά γραφείου: Ποια προβλήματα υγείας εγκυμονεί;

Δουλειά γραφείου: Ποια προβλήματα υγείας εγκυμονεί;

Δουλειά γραφείου: Ποια προβλήματα υγείας εγκυμονεί;

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ;

Ο

ι υπάλληλοι γραφείου περιλαμβάνονται στην ομάδα εργαζομένων που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση όσον αφορά την υγεία τους, καθώς, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, πολλοί εργαζόμενοι έχουν συνήθειες που βλάπτουν την υγεία τους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι για να μειώσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν και πράγματα που μπορούν να κάνουν οι εργοδότες για να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους.

Όμως, ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν σε σχέση με την υγεία τους και πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση;

Προβλήματα στη μέση
Οι περισσότεροι υπάλληλοι γραφείου περνούν πολύ χρόνο καθημερινά καθισμένοι σε ένα γραφείο, συνήθως σε καθίσματα που δεν είναι ιδανικά. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό το περιβάλλον μπορεί να αντιμετωπίζουν πόνους στη μέση, ιδίως χαμηλά στην σπονδυλική στήλη τους.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών προβλημάτων στη μέση κάνοντας τακτικά διαλείμματα από τη θέση τους. Ακόμα και αν απλώς τεντώνετε τα πόδια σας ενώ φτιάχνετε ένα ζεστό ρόφημα, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Φυσικά, είναι πολύ εύκολο να απορροφηθείτε στη δουλειά και να ξεχάσετε να το κάνετε αυτό. Επομένως, γιατί να μην γραφτείτε σε κάποιο μάθημα γιόγκα μαζί με κάποιους από τους φίλους σας από τη δουλειά; Θα σας βοηθήσει με τη μέση σας και θα βελτιώσει τη στάση σας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι επίσης σημαντικό να προσπαθείτε να διατηρείτε μια καλή στάση συνεχώς και να ρυθμίσετε την οθόνη και την καρέκλα σας στην ιδανική θέση.

Οι εργοδότες μπορούν να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη θέση στο γραφείο, καθώς και καρέκλες που επιτρέπουν καλύτερα στους υπαλλήλους να υιοθετήσουν μια καλή στάση.

Καρδιακά νοσήματα
Είναι πολύ συνηθισμένο για τους υπαλλήλους γραφείου να κινούνται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας και, μετά, όταν φτάνουν σπίτι, να είναι τόσο εξαντλημένοι που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να φάνε βραδινό και να αράξουν στον καναπέ.

Ωστόσο, ένας τέτοιος αδρανής τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών νοσημάτων, καθώς και άλλων παθήσεων. Επίσης, είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους αν το περιβάλλον στη δουλειά τους είναι στρεσογόνο.
Για να το αποφύγουν αυτό, θα πρέπει να ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και πολύ ύπνο.

Οι εταιρείες, από την άλλη πλευρά, μπορούν να αναλάβουν διάφορες πρωτοβουλίες για να υποστηρίξουν το προσωπικό τους ώστε γίνει πιο δραστήριο.

Καταπόνηση των ματιών
Εάν κάθεστε σε ένα γραφείο και κοιτάζετε μια οθόνη, τότε είστε στο ιδανικό περιβάλλον για να κουράζετε τα μάτια σας ή ακόμα και να αποκτήσετε προβλήματα όρασης μακροπρόθεσμα. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά διάλειμμα από την οθόνη σας. Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται αδύνατο, ακόμα και λίγη ώρα μακριά από το γραφείο σας μπορεί να δώσει στα μάτια σας την πολυπόθητη ξεκούραση.

Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε πολύ νερό όταν βρίσκεστε στο γραφείο, ώστε να αποφύγετε πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα υγείας.

Οι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν το προσωπικό τους ενθαρρύνοντας τα συχνά διαλείμματα και φροντίζοντας να υπάρχει παροχή καθαρού νερού ή ψύκτες κοντά στο γραφείο. Η παροχή κατάλληλων οθονών στους εργαζομένους είναι επίσης σημαντική.

Στρες
Το στρες είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα πολλών εργαζομένων σε πολλές δουλειές και οι υπάλληλοι γραφείου δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι εταιρείες θα πρέπει να παρακολουθούν τα επίπεδα στρες των υπαλλήλων τους, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει άλλους τομείς της υγείας και να οδηγήσει σε απουσία του προσωπικού, κάτι που δεν είναι ιδανικό για την επιχείρηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το στρες σας, πέραν των τακτικών διαλειμμάτων από το γραφείο, είναι να προσπαθείτε να διατηρείτε μια ιδανική ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι παραγωγικό στον ελεύθερο χρόνο σας, όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να πάτε για τρέξιμο.

Η φυσική άσκηση μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα στρες σας και θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα, κάτι που θα βελτιώσει γενικά την υγεία σας.

Οι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους φροντίζοντας να υπάρχουν κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες και προγράμματα για τη στήριξη όσων εμφανίζουν υψηλά επίπεδα στρες.

Ασθένειες γενικά
Η ποσότητα των βακτηρίων που συσσωρεύονται στα γραφεία θα έκανε τον οποιονδήποτε να μορφάσει και, καθώς πολλοί εργαζόμενοι τρώνε το φαγητό τους στην καρέκλα τους, διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποια ασθένεια.

Πολλές εταιρείες επίσης έχουν πλέον γραφεία σε έναν ενιαίο χώρο, οπότε οι εργαζόμενοι που ασθενούν μπορούν ταχύτατα να μολύνουν τους συνεργάτες τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση είναι να βγαίνετε έξω για φαγητό και οι εργοδότες θα πρέπει να ενθαρρύνουν αυτή την επιλογή. Οι εταιρείες θα πρέπει να φροντίζουν επίσης να μην επιπλήττουν τους υπαλλήλους που απουσιάζουν λόγω ασθένειας, καθώς αυτό είναι το καλύτερο για την ευρύτερη επιχείρηση μακροπρόθεσμα.

Κατεβάστε το My Health IQ

Ζήστε έξυπνα, ζήστε καλύτερα!