loader
Πως να Θέσετε Στόχους για Καλή Υγεία & Φυσική Κατάσταση

Πως να Θέσετε Στόχους για Καλή Υγεία & Φυσική Κατάσταση

Πως να Θέσετε Στόχους για Καλή Υγεία & Φυσική Κατάσταση

ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ & ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η

απόφαση να φροντίζετε την υγεία σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να το καταφέρετε, επομένως είναι σχετικά απλό να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει.

Ωστόσο, η υγεία και η φυσική κατάσταση δεν εξαρτώνται μόνο από την άσκηση ή τη διατροφή σας, αλλά και από τους στόχους που θέτετε για τον εαυτό σας. Ένα από τα πιο σημαντικά πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν επιδιώκετε να αλλάξετε τις συνήθειές σας είναι να θέτετε συγκεκριμένους στόχους. Σας δίνουν ένα σκοπό και σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε.

Δυστυχώς, αν δεν θέτετε τους σωστούς στόχους, μπορεί να μην τους επιτύχετε ποτέ.
Πρέπει να θέτετε προσωπικούς στόχους που μπορείτε όντως να επιτύχετε, καθώς αυτό σας βοηθά να παραμένετε θετικοί και δεν κάνει την πορεία να φαίνεται ακατόρθωτη.

Έτσι, θα προσεγγίσετε με υγιεινό τρόπο αυτή τη διαδικασία, μειώνοντας τις πιθανότητες να πιέσετε υπερβολικά τον εαυτό σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και τραυματισμούς.
Για να σας βοηθήσουμε, διαβάστε τι χρειάζεται να γνωρίζετε ώστε να θέτετε υγιείς στόχους.

Να είστε ρεαλιστές
Ναι, μπορεί εν τέλει να θέλετε να σκαρφαλώσετε στο Έβερεστ, ή να χάσετε το μισό σας βάρος, αλλά αυτοί δεν μπορούν να είναι οι αρχικοί σας στόχοι.

Πρέπει να ξεκινήσετε από κάτι πιο μικρό και να θέτετε στόχους πάνω στους οποίους μπορεί να στηρίξετε την προσπάθειά σας και να δείτε αποτελέσματα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Αν θέλετε να χάσετε κιλά, για παράδειγμα, εξετάστε ποιος είναι ο υγιής ρυθμός απώλειας βάρους.
Θα αποκτήσετε έτσι μια καλή ιδέα για το ποιος πρέπει να είναι ο εβδομαδιαίος στόχος σας, καθώς και για το πόσο βάρος θα πρέπει να στοχεύετε να χάσετε εντός των πρώτων μηνών.

Αυτό σημαίνει ότι η επιτυχία βρίσκεται πολύ πιο κοντά, επομένως θα μπορείτε να γιορτάσετε μικρές νίκες, οι οποίες θα σας κινητοποιήσουν ώστε να συνεχίσετε μέχρι να επιτύχετε τον τελικό σας στόχο.

Αφήστε στον εαυτό σας λίγο περιθώριο
Η βελτίωση της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης δεν θα συμβεί εν μια νυκτί. Πρέπει να δουλέψετε γι’ αυτό, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο. Αν και πρέπει να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα και μια ρουτίνα, είναι επίσης σημαντικό να επιτρέπετε στον εαυτό σας λίγη χαλάρωση κατά καιρούς, κάτι που αντανακλάται στους στόχους σας.

Δώστε στον εαυτό σας επιπλέον χρόνο για να επιτύχετε τους στόχους σας, ώστε να μπορείτε να αφήνετε τον εαυτό σας ελεύθερο πού και πού. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να κάνετε όλη αυτή την προσπάθεια αν δεν μπορείτε να διασκεδάσετε και κάποιες φορές να χαλαρώσετε τους κανόνες σας. Ο επιπλέον χρόνος για να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο θα σας δώσει τη δυνατότητα να επιτύχετε τον στόχο, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσει να αποβάλετε και λίγο από το άγχος σας. Αν επιτύχετε τον στόχο σας πριν από αυτό το σημείο, τότε έχετε ένα επιπλέον όφελος.

Αποφασίστε πώς θα μετράτε την επιτυχία
Πέραν του τρόπου με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζετε τους στόχους σας, πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς θα μετράτε την επιτυχία σας.

Αυτό θα σας επιτρέψει να καταγράφετε την πρόοδό σας, καθώς και τι έχει αποτελέσματα σε εσάς.
Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, αποφασίστε αν θέλετε ο στόχος σας να είναι ο αριθμός των κιλών ή των εκατοστών που θέλετε να χάσετε. Αν θέλετε να μετράτε και τα δύο, πρέπει να γνωρίζετε ότι δε μειώνονται πάντα παράλληλα, επομένως οι στόχοι σας μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται.

Επιλέξτε το βασικό σας στόχο και χρησιμοποιήστε τον σαν βάση για να καταγράφετε την πρόοδό σας.
Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως στόχο τον αριθμό των βημάτων σας όταν περπατάτε, τον αριθμό των χιλιομέτρων που τρέχετε, τον αριθμό των γύρων που κολυμπάτε ή το βάρος που σηκώνετε. Απλώς μην εστιάζετε σε πάρα πολλά είδη μετρήσεων ταυτόχρονα, καθώς έτσι μπορείτε να μπερδέψετε τους στόχους σας.

Κρατήστε αρχείο
Σημειώνοντας την πρόοδό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή My Health IQ, παρακολουθείτε όχι μόνο την εξέλιξή σας, αλλά και αν συγκεκριμένες αλλαγές ή αποφάσεις έχουν εμποδίσει την πρόοδό σας.

Επιπλέον, αποφεύγετε τη σύγχυση σχετικά με την πρόοδό σας, καθώς μπορείτε να δείτε πόσο βάρος έχετε χάσει ή πόσο έχει βελτιωθεί ο χρόνος τρεξίματός σας. Οι σημειώσεις αυτές σας καθιστούν υπεύθυνους για τις αποφάσεις σας και θα σας βοηθήσουν να δείτε ότι κάνετε επιλογές που είναι ωφέλιμες για την υγεία σας.

Βρείτε έναν τρόπο εύκολο και βολικό για εσάς, καθώς έτσι θα εξασφαλίσετε ότι καταγράφετε τα πάντα σωστά και δεν παραλείπετε τίποτα.

Η εφαρμογή My Health IQ είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος να ελέγχετε την πρόοδό σας, καθώς μπορείτε να την κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας και να έχετε πρόσβαση σε αυτή όπου κι αν είστε. Σας επιτρέπει να βλέπετε το μοναδικό σας Σκορ Υγείας, να παρακολουθείτε τους τομείς που μπορούν να επηρεάζουν την υγεία σας και να επικοινωνείτε με τους φίλους σας.

Η δημιουργία στόχων με τη χρήση αυτών των συμβουλών θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι στόχοι σας είναι υγιείς, επιτεύξιμοι και κατάλληλοι για εσάς. Επιπλέον, σας επιτρέπει να γιορτάζετε κάθε μικρή νίκη, κάτι που θα κάνει τη σκληρή σας προσπάθεια να αξίζει τον κόπο.

Κατεβάστε το My Health IQ

Ζήστε έξυπνα, ζήστε καλύτερα!