loader
Πως να κάνετε γυμναστική όλοι μαζί

Πως να κάνετε γυμναστική όλοι μαζί

Πως να κάνετε γυμναστική όλοι μαζί

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Μ

πορεί να είναι δύσκολο να γυμναστείτε, ιδίως αν σας λείπει το κίνητρο.
Για πολλούς, το πιο δύσκολο μέρος της προσπάθειάς τους να βελτιώσουν την υγεία τους είναι να αλλάξουν τις συνήθειες και τη ρουτίνα τους για να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους την άσκηση.

Ωστόσο, αν κάνετε αυτό το ταξίδι προς την καλή φυσική κατάσταση μαζί με τους φίλους, την οικογένεια ή τους συναδέλφους σας, θα μπορέσετε πιο εύκολα να επιτύχετε τους στόχους σας, είτε αυτοί αφορούν την απώλεια βάρους, είτε την ολοκλήρωση κάποιας πρόκλησης σε σχέση με την φυσική σας κατάσταση είτε απλώς τη βελτίωση της υγείας σας.

Εφόσον οι φίλοι σας σας ακολουθήσουν, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να γυμναστείτε μαζί και το τι θα επιλέξετε να κάνετε συχνά εξαρτάται από το τι αρέσει σε όλους σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αναλάβετε μια μακρόχρονη δέσμευση ότι θα ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι να βρείτε κάποια μορφή άσκησης που σας αρέσει και, αν την κάνετε μαζί με παρέα, τότε η άθληση θα γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική.

Αλλά πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη φόρμα σας μαζί με τους φίλους σας;
Σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους τα μέλη μιας ομάδας μπορούν να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο για να συνεχίσουν την προσπάθεια που κάνουν για τη φυσική τους κατάσταση.

Αποκτήστε την ίδια εφαρμογή
Εάν εσείς και οι φίλοι σας είστε πολύ διαφορετικοί, μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε μία δραστηριότητα που θα αρέσει σε όλους. Εάν σας αρέσει το τρέξιμο αλλά ο συνάδελφός σας το σιχαίνεται, είναι απίθανο να συνεχίσει να το κάνει τόσο συχνά όσο εσείς.

Αυτό σημαίνει ότι θα καταλήξετε να ασκείστε μόνος ή θα εγκαταλείψετε και οι δύο την άσκηση.
Αν χρησιμοποιήσετε όμως και οι δύο μια εφαρμογή για την υγεία και τη φυσική κατάσταση, όπως το My Health IQ, μπορείτε να κάνετε ο καθένας τις δραστηριότητες που επιλέγει και παράλληλα να παίρνετε την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που χρειάζεστε.

Οι εφαρμογές αυτές σας επιτρέπουν να εισάγετε τα δικά σας δεδομένα για να καταγράφετε πόσο ασκείστε, οπότε εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε στη συνέχεια να συγκρίνετε τα δεδομένα σας και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ατόμων με τα οποία μπορείτε να συνδεθείτε. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρες ομάδες συναδέλφων, συγγενών ή φίλων μπορούν να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται μεταξύ τους για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Κάντε ομαδικά προγράμματα
Εάν προσπαθείτε για πρώτη φορά να ασχοληθείτε με την υγεία σας, τότε τα ομαδικά προγράμματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε εσείς και οι φίλοι σας τη φυσική σας κατάσταση. Μπορούν να καταγράφονται εύκολα στις εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης, καθώς γνωρίζετε με ακρίβεια πόση ώρα γυμνάζεστε, και συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην κοινωνική σας ζωή.

Είναι πιθανότερο να συνεχίσετε να πηγαίνετε σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα που κάνετε με τους φίλους σας, καθώς δεν θα θέλετε να μείνετε εκτός ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον, όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες ή εμπόδια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ομαδικών προγραμμάτων είναι ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε. Τα περισσότερα γυμναστήρια προσφέρουν δεκάδες προγράμματα, από γιόγκα έως kick boxing και zumba, οπότε μπορείτε να βρείτε εύκολα κάτι που να ταιριάζει σε όλους.

Ξεκινήστε ομαδικό τρέξιμο
Εάν έχετε το ίδιο πάθος με τους φίλους ή την οικογένειά σας ή θέλετε να πετύχετε τον ίδιο μακροπρόθεσμο στόχο, μια εύκολη και γρήγορη λύση για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση είναι να ξεκινήσετε το τρέξιμο όλοι μαζί.

Αυτή είναι επίσης μια πολύ φθηνή επιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να συμμετάσχουν όλοι.
Το πλεονέκτημα του να τρέχετε μαζί με τους φίλους σας είναι ότι έχετε πολύ περισσότερη ευελιξία από το να παρακολουθείτε κάποιο οργανωμένο πρόγραμμα, καθώς μπορείτε να το προσαρμόσετε στο δικό σας ωράριο εργασίας και σε αυτό των φίλων σας.

Πηγαίνετε γυμναστήριο στο μεσημεριανό διάλειμμα
Εάν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να δουλεύετε κοντά σε ένα γυμναστήριο, χρησιμοποιήστε το μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό για να κάνετε την προπόνησή σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο και να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε στη μέση της ημέρας, αλλά μπορεί να νιώσετε πραγματικά ανακούφιση αν ξεφύγετε από το γραφείο για μισή ώρα.

Το να φύγετε από το γραφείο την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την ευεξία σας, καθώς και να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει για τη φυσική σας κατάσταση. Επιπλέον, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεύθερό σας χρόνο στο σπίτι για να δείτε φίλους, να βγείτε έξω για φαγητό ή απλώς να είστε με την οικογένειά σας, αντί να πρέπει να βρείτε χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας για να αθληθείτε.

Πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά
Ένας άλλος τρόπος για να εντάξετε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα είναι να πηγαίνετε μαζί με φίλους σας στη δουλειά με το ποδήλατο. Εφόσον έχετε ήδη ποδήλατο, είναι μια σχετική φθηνή επιλογή και, αν ζείτε σε μια πόλη με πολλή κίνηση, μπορεί να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο που σας παίρνει για να πάτε στη δουλειά.

Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα χαμηλής καταπόνησης, αλλά γυμνάζει εξαιρετικά όλο το σώμα, οπότε είναι μια καλή λύση για όλους, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση .

Κατεβάστε το My Health IQ

Ζήστε έξυπνα, ζήστε καλύτερα!