loader
Ψυχική υγεία: Τρόποι και τεχνικές για να τη βελτιώσετε

Ψυχική υγεία: Τρόποι και τεχνικές για να τη βελτιώσετε

Ψυχική υγεία: Τρόποι και τεχνικές για να τη βελτιώσετε

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ

Σ

ε γενικές γραμμές, ζούμε σε μία από τις καλύτερες περιόδους όσον αφορά την ψυχική υγεία. Στις ημέρες μας, η ανθρωπότητα κατανοεί περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν και μας είναι πιο εύκολο να είμαστε ανοικτοί και ειλικρινείς μεταξύ μας σχετικά με το τι μας αναστατώνει και το πώς αισθανόμαστε.
Η κατάσταση, ωστόσο, μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για όσους προσπαθούν να είναι σωματικά υγιείς. Δεν αρκεί να διαχειρίζεστε τη διατροφή και την άσκησή σας. Είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία, που πολλές φορές παραμελείται. Εάν είστε πιο ήρεμοι και θετικοί, θα είναι ευεργετικό για τους συνολικούς σας στόχους όσον αφορά την υγεία σας.

Εννοείται ότι δεν μπορείτε απλά να προσπαθήσετε να είστε πιο ευτυχισμένοι: πρέπει να μάθετε τις σωστές τεχνικές που θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας.
Να μερικοί από τους καλύτερους τρόπους να τονώσετε τη διάθεσή σας και να ηρεμήσετε, και τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχουν:

Διαλογισμός με γιόγκα
Το στρες είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες προβλημάτων ψυχικής υγείας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη ή κακή διάθεση. Ευτυχώς είναι διαχειρίσιμο. Ο διαλογισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το επιτύχετε. Εμείς, όμως, θα σας προτείνουμε κάτι ακόμα καλύτερο: διαλογισμό με τη βοήθεια της γιόγκα. Όσοι έχουν κάνει γιόγκα γνωρίζουν ότι εφιστά την προσοχή στη σταθερή αναπνοή.
Η σταθερή αναπνοή είναι επίσης καίριας σημασίας για τον διαλογισμό. Επιπρόσθετα, ένα από τα βασικά δόγματα του διαλογισμού είναι η απομάκρυνση των σκέψεων. Αυτό κάνουμε όταν επικεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας και προσπαθούσε να κρατήσουμε την στάση μας. Αν υποφέρετε από στρες, είναι πιο δύσκολο να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε. Ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν με πολλούς τρόπους. Σας επιτρέπουν να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση ενώ κάνετε κάτι χαλαρωτικό που ανακουφίζει από το άγχος.
Είναι ένα εξαιρετικό χόμπι για τη σωματική και την ψυχική σας υγεία.

Νικήστε τη μονοτονία με ποικιλία
Αν περπατάτε, τρέχετε ή κάνετε ποδήλατο τακτικά για τη φυσική σας κατάσταση, μήπως έχετε την τάση να ακολουθείτε τις ίδιες διαδρομές; Κάποιοι έχουν μόνο μία διαδρομή και την επαναλαμβάνουν κάθε μέρα. Ίσως να μην εκπλαγείτε αν σας πούμε ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την ψυχική σας υγεία.

Η ποικιλία είναι πολύ σημαντική ως ψυχικό ερέθισμα. Αυτό σημαίνει πως, αν ακολουθείτε συνεχώς την ίδια διαδρομή, το πνεύμα σας θα βαρεθεί και θα αισθάνεστε νωθροί και αδιάφοροι. Έτσι θα σας είναι πιο δύσκολο να ολοκληρώσετε την άσκησή σας, καθώς το μυαλό σας θα επικεντρώνεται περισσότερο στους μυς και τους πνεύμονές σας παρά στον περιβάλλοντα χώρο.

Με το να αλλάζετε τη διαδρομή σας συχνά, η περιέργεια θα σας παρέχει ερεθίσματα και θα αισθάνεστε καλύτερα κατά τη διάρκεια της άσκησης και μετά το τρέξιμο ή την ποδηλασία.
Καθώς ασκείστε προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στον περιβάλλοντα χώρο και επιχειρείστε να αναγνωρίσετε είδη πουλιών ή, απλά, να φτάσετε στην κορυφή ενός λόφου και να απολαύσετε τη θέα.

Θέστε τους σωστούς στόχους
Η έλλειψη σωματικής υγείας είναι, πολλές φορές, μία από τις βασικές αιτίες πολλών προβλημάτων ψυχικής υγείας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι αποτύχατε αν δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος ή αν δεν χάνετε βάρος όσο γρήγορα θα θέλατε. Αν δυσκολεύεστε να ασκηθείτε μπορεί να αισθάνεστε ανεπαρκείς και ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλές φορές, ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι στόχοι που έχετε θέσει είναι πολύ ασαφείς. «Να χάσω 13 κιλά» ή «να βελτιώσω το τρέξιμό μου» μοιάζουν με καλούς στόχους, αλλά είναι τόσο αόριστοι που θα αισθάνεστε συνεχώς ότι αποτυγχάνετε. Καλύτερα να θέσετε στόχους που είναι{j}μετρήσιμοι, εφικτοί και χρονικά προσδιορισμένοι.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είναι στόχοι που να μπορείτε να μετρήσετε, όπως ο αριθμός κιλών που έχετε χάσει ή πόσους κοιλιακούς μπορείτε να κάνετε. Θα πρέπει να ορίσετε μια προθεσμία για να επιτύχετε τον στόχο σας και θα πρέπει να φροντίσετε ο στόχος να είναι εφικτός. «Να τρέξω μαραθώνιο την Τετάρτη» δεν είναι καλός στόχος, ενώ «να ολοκληρώσω μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων τον επόμενο μήνα» είναι.

Κατεβάστε το My Health IQ

Ζήστε έξυπνα, ζήστε καλύτερα!